Tea Time | Jaana Ahl’s berättelse
16012
single,single-post,postid-16012,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Jaana Ahl’s berättelse

29 Jun Jaana Ahl’s berättelse

jaanateatime
Eftersom jag är intresserad av mångkulturalism i övrigt så föll min blick på artiklarna om TeaTime i Vasabladet och Pohjalainen. Jag anmälde mig ivrigt som gäst och det var väl värt mödan. Det är alltså frågan om att lokala möter globala. Te låter som ett naturligt sätt med så kallad låg tröskel att träffa människor med annan kultur. Jag tyckte genast det lät intressant med en testund och att lära känna nya människor och andra kulturer. Snart efter det att jag anmält mig fick jag då en inbjudan till en testund hos en indisk familj. Min iver växte sig större eftersom jag yogar och tack vare andra intressen också så fascinerar den indiska kulturen mig speciellt.

Jag cyklade genom ett tråkigt regn till testunden. Den glada och mycket gästfria värdinnan Manu tog emot mig och vi hann byta några ord innan nästa gäst anlände. Förutom jag så var en annan finsk kvinna på plats, Erika. Jag blev förtjust i en äkta hemlagad indisk Chai (te) och det tilltugg som bjöds. Genast då jag kom hem var jag tvungen att ta reda på hur en tillagar den där underbara varma drycken så att jag kan njuta av den i ljusets sken och regnets plaskande om höstkvällarna. Tiden flög iväg då vi tre kvinnor diskuterade livligt.

Innan jag for hem förevisade Manu ännu vänligt sitt hem och bland annat det tempelrum som finns i varje hinduiskt hem och berättade rent allmänt om sedvanor och de skillnader som finns jämfört med finländska vanor. Testunden var verkligen lyckad och varm – precis som jag anade att den skulle blir. Jag var en erfarenhet rikare och på gott humör då jag for hem och jag rekommenderar en motsvarande upplevelse till alla. I den stress vi upplever idag är det bra att sitta ner och njuta av ett gott sällskap, en ny kultur och givetvis av det goda teet. Jag glömde ju alldeles bort att ta fotografier mitt i diskussionen men några bilder fastnade i kameran i alla fall.

Tack för en underbar idé och TeaTime. Friskt med alla bara!

Recept på chaite (www.aspicyperspective…)

Jaana Ahl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.