Tea Time | Eeva Simons upplevelse
15556
single,single-post,postid-15556,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Eeva Simons upplevelse

02 Jun Eeva Simons upplevelse

En vän berättade om Teatime för någon vecka sedan och jag gillade genast idén – lokala möter globala – att träffas över en kopp kaffe eller te hemma hos en person från ett annat land och en annan kultur och som bor i din stad. Det är sällan som finländarna öppnar dörren för främlingar och till och med för folk som de känner. Det kan ta åratal innan någon du känner bjuder hem dig till sig. Men när en invandrare bjuder in dig till hens hem är det en dörr som öppnar sig mot en helt ny värld.

Tee on silta kulttuurien välillä (Pohjalainen)

Jag fick den första inbjudan förra veckan. Jag blev inbjuden till en iranier. Det lät rätt spännande eftersom jag inte har några iranska vänner och jag känner ingen från Iran – och det är inte mycket jag känner till om det landet. Det var ganska spännande att möta någon som du inte känner och att gå till dennes hem. Jag funderade ett tag om jag borde använda en huvudduk och hur jag ska bete mig så att jag inte förolämpar honom och hans kultur.

Tee on silta kulttuurien välillä (Pohjalainen)Jag behövde inte oroa mig. Då värden öppnade dörren var han verkligen snäll och välkomnande. Jag och mina döttrar sade hej, vi tog i hand och gick in i köket. Vi kände oss verkligen välkomna. Vi började diskutera runt bordet redan innan vi fått kaffet serverat. Vi pratade till största delen om värdens hemland, dess historia, språk, religion, folk och sedvanor. Jag inbjöds att fråga och värden var ivrig att berätta. Jag fick veta mycket om Iran – jag skämdes litegrann då jag visste så lite. Men efter den här kaffestunden visste jag mycket mera och jag blev också intresserad av att lära mig mer. Det här är antagligen ett av målen med Teatime.

Mot slutet av vår träff ville jag bjuda in värden till mitt hem. Kanske kan jag berätta lite om mitt land, någonting som han inte känner till ännu, i mitt hem. Eller så dricker vi bara kaffe och pratar om vädret och andra vardagliga saker, vem vet. Det kan bli roligt!

Jag rekommenderar dej att våga, ge det en chans. Var inte rädd – TeaTime är toppen!

Eeva

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.