Tea Time | Eeva Simonsin kertomus
15555
single,single-post,postid-15555,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Eeva Simonsin kertomus

02 Jun Eeva Simonsin kertomus

Eräs ystäväni kertoi TeaTimesta muutama viikko sitten ja innostuin heti ideasta että paikalliset tapaavat muualta tulleita kahvin tai teen äärellä heidän kotonaan omassa kotikaupungissasi. Suomalaiset avaavat harvoin ovensa ventovieraille, eikä sitä aina avata tutuillekaan. Voi kestää vuosia ennen kuin kukaan kutsuu sinut kotiinsa, mutta kun maahanmuuttaja kutsuu sinut luokseen, avautuu samalla ovi aivan uuteen maailmaan.

Tee on silta kulttuurien välillä (Pohjalainen)

Sain ensimmäisen kutsun viime viikolla. Kutsuja oli iranilainen ja se kuulosti jännittävältä, koska minulla ei ole iranilaisia ystäviä tai tuttuja, enkä tiedä heidän kotimaastaankaan kovin paljoa. Oli aika jännittävää ajatella, että tapaisin ventovieraan ihmisen hänen kodissaan. Hetken ajattelin, pitäisikö minun laittaa huivi päähäni tai miten minun tulisi käyttäytyä, etten loukkaisi isäntääni ja hänen kulttuuriaan.

Tee on silta kulttuurien välillä (Pohjalainen)Syytä huoleen ei kuitenkaan ollut. Kun isäntä otti minut ovella vastaan, hän oli todella ystävällinen. Tyttäreni ja minä sanoimme hänelle hei, kättelimme ja menimme keittiöön. Tunsimme itsemme todella tervetulleiksi. Aloimme keskustella pöydän ääressä jo ennen kuin kahvi oli kupeissa. Keskustelimme pääasiassa isännän kotimaasta, sen historiasta, kielestä, uskonnosta, kansasta ja tavoista. Isäntä kannusti minua kysymään rohkeasti ja hän myös kertoi asioista mielellään. Sain tietää paljon Iranista. Minua hävetti hieman oma tietämättömyyteni, mutta tämän kahvihetken jälkeen olin paljon viisaampi ja halusin tietää yhä enemmän. Tämä on luultavasti yksi TeaTimen tavoitteista.

Tapaamisemme loppupuolella halusin kutsua isäntämme vieraaksi omaan kotiini. Ehkä voisin siellä kertoa hänelle jotain omasta kotimaastani. Jotain, mitä hän ei vielä tiedä. Tai sitten vain juomme kahvia ja puhumme säästä ja muista arkisista asioista. Siitä voi tulla hauskaa!

Suosittelen kokeilemaan, antamaan tälle mahdollisuuden. Älä pelkää – TeaTime on ihan mahtavaa!

Eeva

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.